Zeg jij ook vaak tegen jezelf dat je buik te dik is? Dat je niet gespierd genoeg bent? Of dat je teveel rimpels hebt? Negatief praten over je eigen lichaam zorgt er alleen maar voor dat je onzeker wordt en in een vervelende negatieve spiraal terecht komt. In dit blog geven we je drie tips die ervoor zorgen dat je positief gaat kijken naar je eigen lichaam.

 

Doe de weegschaal weg

 

Haal jij bevestiging uit de cijfertjes op de weegschaal? Wellicht voel je je super trots als er een halve kilo af is, maar hoe voel je je als er een halve kilo bij is? De kans is groot dat je hierdoor je hele dag laat verpesten. Doe daarom de weegschaal gewoon weg. Als je ervoor zorgt dat je gezond (en niet teveel) eet en voldoende beweegt, doe je genoeg voor je lichaam. Je hebt geen bevestiging nodig van een weegschaal.

 

Klaag niet langer over je lichaam

 

Iedereen heeft lichaamsdelen die minder mooi zijn dan andere, dat is heel normaal. Niemand is perfect en dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt positief leren zijn over je lichaam als je stopt met negatief praten over de lichaamsdelen die je niet mooi vindt. Focus je in plaats daarvan op delen waar je wel trots op bent. Je bent goed zoals je bent.

 

Verstop jezelf niet langer

 

Je bent snel geneigd om je lichaam te verstoppen in wijde, onopvallende kleren als je jezelf niet mooi vindt. Stop hiermee! Je mag gewoon gezien worden. Ga op zoek naar kleding waarin jouw lichaam mooi uitkomt. Dit helpt je om je lichaam op een positieve manier te zien en je gaat je er stukken zelfverzekerder door voelen. Wil je positief denken over je lichaam? Accepteer je lichaam dan zoals het is.