Het vinden van goedkope jurken kan vaker een ware uitdaging zijn omdat jij beslist niet de enige bent die daar nou op zoek naar is. Nagenoeg een ieder is namelijk op zoek naar kleding dat er goed uitziet en voldoet aan de laatste modetrends, maar toch wel redelijk geprijsd is. Het internet biedt de meest logische optie bij deze zoektocht omdat de keuze er vrij groot is en de verschillende webwinkels in een felle concurrentiestrijd met elkaar zijn verwikkeld. Daar moet jij als consument dus zeker gebruik van maken. Het is echter wel een uitdaging om door de vele aanbiedingen heen de juiste jurk te kunnen vinden en is wat advies om een succesvolle zoektocht te garanderen dus zeker welkom.

Waar ben je naar op zoek?

Dat zal jou misschien wel wat gek in de oren klinken, maar is zeker de belangrijkste vraag die je eerst zal moeten stellen. Er wordt door elke webwinkel die je zult bezoeken wel beweerd dat zij de beste jurken tegen de laagste prijzen aanbieden en kan het snel gebeuren dat er een keuze zal worden gemaakt waar je later alsnog spijt van zult gaan krijgen. Voordat je dus met jou online zoektocht begint is het belangrijk om te weten naar welke jurk je specifiek op zoek zult gaan. Is het eentje welke je zult dragen op een verjaardagsfeestje voor kinderen of wordt het er ѐѐn welke je wilt aandoen op een spannende date? En weliswaar de belangrijkste vraag: hoe veel geld heb je beschikbaar voor de aankoop? Met het specifiek doel voor ogen waarvoor de jurk zal worden aangekocht en het beschikbare budget kan de zoektocht op het internet op een veel efficiёntere manier worden aangevangen. Niet een ieder heeft namelijk ook de tijd om urenlang op het internet te zitten “surfen” en biedt een snel resultaat ook het voordeel dat de bestelling eerder kan worden geplaatst.

Probeer ook de wat minder bekende webwinkels

De grote (en dus ook beter bekende ) webwinkels zijn vaker de eerste stop bij de zoektocht naar een geschikte jurk. De aangeboden collectie is ook veel uitgebreider en ben je er ook zeker van dat de laatste modetrends er te vinden zullen zijn. Het nadeel van het zoeken naar een koopje bij dit soort webwinkels is wel dat de vraag er vrij groot is en ze vaak ook snel door hun voorraad heen zijn. Ook kunnen de prijzen, vooral wanneer het aankomt op jurken volgens de laatste modetrend, vrij hoog liggen omdat het groot aantal bezoekers een vlotte verkoop garanderen.

Probeer daarom ook de wat kleinere webwinkels af te gaan en vergelijk daar de prijzen van de aangeboden jurken. Je zult er misschien niet gelijk de allerlaatste modetrends vinden, maar liggen de prijzen er doorgaans wel wat lager omdat de concurrentieslag met de grotere webwinkels anders wel snel verloren zou zijn. Omdat de kleinere webwinkels er ook geen grote voorraden op nahouden, is het wel aangeraden er snel bij te moeten zijn omdat anders de kans wel groot is dat je achter het net gaat vissen. Vraag bij het doen van aankopen bij de kleinere webwinkels wel naar de voorwaarden die er gelden voor het kunnen retourneren van een jurk en de leveringstijden.

Maak handig gebruik van aanbiedingen

Omdat de mode niet bepaald stilstaat en er elk seizoen weer een nieuwe collectie moet worden aangeboden, wordt de “oude” voorraad vaker tegen lage prijzen te koop aangeboden. Omdat het in zulke gevallen gaat om restant verkopen dien je er wel rekening mee te houden dat niet alle maten aanwezig zullen zijn of de aangeboden modellen niet meer voldoen aan de laatste modetrends. Het ligt er daarom weer aan waar je naar op zoek bent en kun je er leuke jurkjes voor het kunnen dragen thuis of om er even mee naar de winkel te gaan op de kop weten te tikken. Kijk ook uit naar de acties waarbij je gratis een jurk kunt uitkiezen bij de aankoop van een aantal spullen bij zo een webwinkel.

Het vinden van goedkope jurken online is dus gewoon een kwestie van het handig kunnen inspelen op de vele aanbiedingen die aangeboden worden, vooral bij de grotere webwinkels. Doorgaans zijn de prijzen wat lager bij de overige webwinkels, maar dien je daarbij er wel rekening mee te houden dat de laatste modetrends er waarschijnlijk ook niet beschikbaar zullen zijn.

Dit artikel is samen met jurken.com geschreven.

Afbeelding credits: Leopold Terence